SABIES QUE LA SEDA ÉS ANTIBACTERIANA?

21 gener, 2024

PROPIETATS DE LA SEDA NATURAL

Sabies que la seda és una fibra viva que ha estat considerada històricament la reina de les fibres?

Sabies que la seda és antibacteriana?

Coneixes les seves propietats?

Doncs aquí t’explico que la seda reuneix una combinació única de propietats que no té cap altre fibra.

 

 

Aquests dies de confinament per la pandèmia del covid 19 he recordat que la seda té la propietat de rebutjar la pols i altres partícules “invisibles” i he anat indagant més i més. He visitat la web de La casa de la seda on justament expliquen molt bé tot això. Si la voleu visitar és un bon descobriment per conèixer la nostre cultura.

A continuació us resumeixo les particularitats de la seda en 7 propietats:

1.Antibacteriana

La seda té propietats molt resistents als àcars i a les bactèries, no produeix olors ni absorbeix la pols. Per tant, per les persones amb pells sensibles, seques o que s’irriten amb facilitat o fins i tot que són al·lèrgics als teixits sintètics, els productes elaborats amb seda natural són les més recomanables per a la seva salut. Per això diem que la seda és hipoalergènica.

Aquests dies de confinament si teniu per casa algun mocador de seda us pot ser útil de veritat. Ara, més enllà d’una funció estètica i de comoditat, resulta ser una bona protecció per tapar el coll i la boca.

Jo he probat de fer unes mascaretes amb un costat de cotó i en l’altre  de sedes pintades amb retalls que tenia. Si teniu alguna seda per reciclar també és una bona idea per fer-vos una petita mascareta.

2.Transpirable

Les proteïnes que conformen la seda natural la doten d’una estructura que absorbeix la calor i la humitat i la transfereix, fent que la pell respiri i es mantingui fresca. En èpoques de calor o bé per persones que tendeixen a suar, la seda és molt apropiada.

3.Termoreguladora

Els fils teixits de seda realitzen una funció de regulació de temperatura mitjançant l’aire que es mou dins de l’espai que hi ha entre fils. En contacte amb la pell produeix una sensació de calidesa des del primer moment. La seda és càlida a l’hivern i fresca a l’estiu.

4.Antiestàtica

La composició de la seda, al contrari dels teixits sintètics, permet que no es carregui d’energia estàtica i no produeixi les desagradables sensacions d’altres teixits al passar aquesta energia a la nostra pell.

5.Extra confortable

La seda és la fibra natural més fina, flexible i lleugera  que existeix, la qual cosa fa que tingui molt de moviment  i adaptabilitat al nostre cos. Hi ha sedes vaporoses, d’altres amb molt caient, d’altres amb transparència però totes tenen en comú que són una carícia pel cos humà.

6.100% natural

Contràriament del que sembla, la seda és molt resistent. Prové com sabem del cuc de seda Bombyx mori, un veritable regal de la naturalesa. Les seves components la fan agradable al tacte per la seva suavitat, plaent a la vista per la transparència, ductilitat i brillantor.

7.Durador

Es pot rentar a mà i en sec. Si es tracta d’un fulard ja us confirmo que es pot rentar amb aigua freda i sabó neutre. En el cas d’un vestit, si no tens la certesa de que sigui 100% natural, millor fer-ho en sec.

Jo planxo tranquil.lament els fulards quan els acabo de fixar i rentar. Sense por, encara una mica humit,  i queda com nou. Si vols posar un drap entre la seda i la planxa també ho pots fer.

L’elasticitat de la seda va des moderada a pobra. Si s’estira més enllà d’un cert límit de força, triga un temps a recuperar la seva forma prèvia.

Podem acabar dient que la seda és un teixit natural molt durador sempre que se’n tingui cura adequadament.

VIDEO CUCS DE SEDA

 

 

 

Articles relacionats

“Per mi la llar és l’espai que em nodreix i m’inspira”

“Per mi la llar és l’espai que em nodreix i m’inspira”

És un plaer compartir que recentment he tingut l'oportunitat de ser entrevistada per L’Asha Miró, gran escriptora, professional i meravellosa persona, i vull expressar la meva profunda gratitud per aquesta experiència enriquidora també a API Catalunya, grans...

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA Qualsevol mocador o fulard pot ser una flor de seda. És una manera atractiva i innovadora de presentar una obra d'art en seda a algú important per a tu. Regales una flor, un mocador i si vols, també un poema. També es pot enmarcar o gaudir com a...

MOCADOR DE SEDA AL CAP

MOCADOR DE SEDA AL CAP

Has provat alguna vegada de posar-te un mocador de seda al cap? Deixem enrera l'estiu on hem provat de portar un mocador de seda com a pareo a la platja o lligat al cap i també entre els cabells de forma desenfadada. També hem vist com un mateix mocador el pots portar...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?