Artesana de la seda natural pintada a mà

Benvolguts i benvolgudes, aquesta és la porta d’entrada a l’obra que desitjo compartir amb tots vosaltres com artesana de la seda natural pintada a mà.

És el fruit d’anys de passió pel meu ofici, de treball creatiu i d’experimentació amb la pintura sobre seda. Quan l’any 1986 em vaig formar a l’Escola d’Arts i Oficis de la Llotja de Barcelona com estampadora tèxtil, no m’imaginava cap horitzó. L’elecció potser no seria tant casual ara que al cap dels anys relaciono i prenc consciència que l’ofici del pare era el tèxtil i el de la mare, l’artesà.

En aquells moments, aquest fet em passa desepercebut i faig camí cap una altre professió que acompanya la meva vida durant més de deu anys Però l’art de la pintura sobre seda em deixà seduida l’any 1998 i la formació pels tallers de diferents artistes em fan descobrir aquesta vocació.

Ben aviat obro el meu taller i Showroom Art en seda que des del 2003 està ubicat a El Masnou (Barcelona) Penso que l’artesania és el saber fer amb les mans, és ofici, és cultura i tradició, és passió, és creativitat i sensibilitat, és disseny, constància, un mitjà, una actitut .. I quan em deixo anar davant una seda en blanc, sento que el pinzell s’expressa pel camí de la creativitat i dóna sentit a la meva manera d’entendre la vida. I des d’aquest sentir, estableixo un diàleg amb aquesta fibra viva que al brindar-li emocions amb forma i color, m’obra totes les seves possibilitats i em fidelitza amb la seva complicitat.

Entre l’art i la moda es troba el meu camí, obres per passejar i lluir un dia qualsevol o en ocasions assenyalades. També he realitzat diverses exposicions individuals i col•lectives. Sóc bàsicament colorista i tinc una especial predilacció per treballar segons la meva fantasia el món floral de la naturalesa i el modernisme català, d’altre banda també inspirat en la natura. M’encanta treballar recuperant el patrimoni cultural i artístic català i a posar en valor, amb el meu estil personal, la cultura del nostre país. Els meus productes es poden trobar a les principals botigues dels Museus de casa nostre. I cada obra, val a dir és, una peça única i exclusiva realitzada cuidant els detalls i la qualitat des del principi fins al final.

anna albert

artesana de la seda natural pintada a mà 

carnet artesà nº 14.139

“En un món de producció deslocalitzada en sèrie, Anna Albert recupera dos valors essencials en la seva proposta creativa. D’una banda, reivindica la dignitat i l’orgull de la tasca artesana, entenent-la com una feina que proporciona peces úniques i irrepetibles. D’una altra, projecta un sentit líric que dota de qualitat poètica cadascuna de les seves peces. D’aquí que la seda esdevingui un material essencial, ja que la seva delicada textura i la seva ductilitat li proporcionen els elements necessaris per fer una obra única i amb personalitat”.

Vicenç Llorca

Escriptor i poeta

L’Anna ha fet de la seva professió un estil de vida. El contacte del pinzell amb la seda és la seva particular meditació. Treballa fent els que li agrada i amb passió, constància i seguretat. Sembla una cosa normal, però no ho és, no és gaire freqüent. No conec gaire gent que s’atreveixi a treballar fent senzillament el que li agrada de debò. L’admiro molt. El resultat és extraordinari, en el veritable sentit de la paraula, més enllà del que és comú. Uns treballs molt especials, amb un toc molt personal, que amb els anys he arribat a reconèixer de lluny. Els reconec i tanmateix , quan ho penso, veig l’evolució del seu estil, els canvis, les noves textures, l’experimentació amb nous temes, noves peces, possibilitats: mocadors, ventalls, bosses de mà, arracades, collarets, flors, poemes. Una llista ben llarga. La qüestió ( diu ella), és seguir experimentant. I segur que aviat ens tornarà a sorprendre. L’Anna és una enamorada del modernisme. Potser per això, i per la qualitat de la seva obra, s’ha fet un lloc dins les botigues de molts del museus més visitats. Els podreu trobar a espais tan diversos com ara al Museu d’Art de Catalunya, la botiga de la Casa Batlló, al Palau de la Música, per citar-ne només uns quants. S’ha fet un espai amb reconeixement propi en aquest sector. Porto mocadors i altres peces de l’Anna des de fa una pila tremenda d’anys. Em sembla que en tinc de més de 20 anys. Són un regal de temps, de dedicació i de sensibilitat. Sempre que les porto sento que rebo el millor d’ella. I ho noto, es transmet a tot arreu.

Maria Herrero

Geògrafa

Pensar en les obres d’Anna Albert, és pensar amb color, alegria i harmonia. Totes les seves peces, ja siguin vanos, mocadors, bosses, collarets, estan carregats de Vida. El gran gust a l’hora d’elaborar una peça, i la gran coneixença de la tècnica , donen com a resultat uns excel•lents productes que estan a l’abast dels clients més exigents i amb la sensibilitat necessària per apreciar una peça pintada a mà amb tanta delicadesa i sentit del color i de les formes.

Marian Reyes

Mestre artesana i Presidenta del Gremi Artesà tèxtil de Catalunya

Per sort meva, he tingut l’oportunitat de seguir ben de prop tota la trajectòria professional de l’Anna, gairebé des dels seus inicis, i he pogut observar com la seva passió per crear és l’eix transversal de la seva vida.

Visc al Masnou des de fa més de 15 anys i el seu taller, també en aquesta població, ha estat un punt de trobada per observar la seva evolució com a artesana i artista, i també com a persona.

He lluït i llueixo mocadors, bosses, samarretes i també n’he regalat. I podria dir que totes les seves peces estan elaborades artesanament i, un cop posades, es transformen, per la seva bellesa i els seus colors, en obres d’art que emanen la passió de l’autora.

L’Anna és una persona polièdrica i, com a tal, evoca el seu art en diverses facetes de la moda i de l’art: ventalls, bosses, quadres, mocadors de tota mena, joies, arracades, roses amb poesia… on el gust per la bellesa i l’exquidesa en són l’essència i fan de cada obra, una peça única i irrepetible. Al mateix temps, té la gran sensibilitat d’incorporar-hi, en algunes peces, trets del patrimoni artístic català, cosa que fusiona, un cop més, artesania i art en les seves peces.

Mariona Rifà

Filòloga i Professora de català

Demana aquesta targeta amb sedes de veritat i experimenta.
Aquest producte de mostra te l’enviem a casa sense cost.
Així podràs veure, tocar i sentir tres tipus de seda i saber quin t’agrada més.

El teu regal en forma de targeta virtual.

Tria el que t’agradi per regalar o posa un preu i l’afortunada escollirà el que desitgi.
Nosaltres enviarem la tarja a qui vulguis

Et donem la benvinguda amb un regal!

Aquí pots descarregar gratuïtament els punts de llibre que he dissenyat per tu.

Els pots enviar virtualment per les xarxes o imprimir i fer-los servir pels teus llibres.

 

 

 

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?