“Per mi la llar és l’espai que em nodreix i m’inspira”

25 gener, 2024

artesania

És un plaer compartir que recentment he tingut l’oportunitat de ser entrevistada per L’Asha Miró, gran escriptora, professional i meravellosa persona, i vull expressar la meva profunda gratitud per aquesta experiència enriquidora també a API Catalunya, grans professionals:

Anna Albert és una artesana de la seda i alhora de la vida. Pinta les sedes amb delicadesa, constància i passió, reivindica i posa en valor la dignitat i l’orgull de la tasca artesana, que proporciona peces úniques i irrepetibles. Les obres de l’Anna són plenes de color, alegria i harmonia. Ha evolucionat i segueix experimentant sense defallir, innovant amb nous temes, noves obres d’art i de moda. Les seves peces amb essència modernista les podem trobar dins les botigues de molts dels museus més visitats de la ciutat de Barcelona. Ella s’ha convertit en una referent amb molt de reconeixement per la seva llarga trajectòria.

  • Com et defineixes?

Soc una persona creativa, activa i positiva, compromesa amb els meus desitjos i en millorar el món en què vivim. Professionalment sóc artista tèxtil, artesana i dissenyadora.

  • Què és per a tu la llar/la casa?

La casa per mi és sinònim de niu. La llar en aquests moments de la meva vida és el meu taller perquè hi ha molt bona energia i és un espai que em nodreix i m’inspira.

  • Com vas descobrir la teva vocació?

La vocació jo crec que l’he portat sempre a dins, però va sortir amb força quan vaig tenir el primer fill i vaig frenar el ritme laboral que portava, aleshores treballant en centres de salut mental com a treballadora social.

  • A casa teva sempre et van recolzar en la teva vocació?

Clarament puc respondre amb un sí amb majúscules.

  • Què és per a tu l’artesania?

Crear amb les mans i el cor però no només. Per mi l’artesania és ofici, tradició, cultura i una manera de viure i estar connectat amb el món.

  • Parlant de les primeres vegades…com va ser el teu primer dia que vas pintar sobre seda? Com va ser la primera vegada que vas escollir la teva casa?

Les dues preguntes tenen respostes molt semblants, curiosament. El dia que vaig pintar seda per primera vegada vaig sentir que m’atrapava la seva màgia i ja no l’he deixat mai més. D’això ja fa més de 25 anys. I pel que fa a casa meva  també vaig saber immediatament que era per mi i ja fa més de 30 anys que visc al mateix niu.

  • Explica’ns per què vas decidir emprendre i dedicar-te a l’art en seda? Quin propòsit tenies?

Jo treballava en l’àmbit social des de feia 10 anys i pel qual havia dedicat anys de formació. Però també tenia aquesta inquietud creativa i havia estudiat un any d’estampació tèxtil als 19 anys. Vaig reprendre el fil l’any 98, vaig anar a formar-me a diferents tallers d’artistes i artesans i així vaig començar aquest ofici que m’ha aportat coses tan positives. Parlar de propòsit seria una mica llarg, però a mi m’agrada dir que posar color a la vida dels altres li dona sentit al que faig.

  • Vas obrir un Showroom – taller… És el teu racó.

Vaig començar el 1998 i el 2001 vaig obrir un taller i Showroom per rebre al client, pintar i exposar l’obra acabada.

  • Com et sents davant d’una seda en blanc?

És difícil d’explicar, però normalment és un moment on es barregen sentiments de llibertat i alhora un neguit plaent. És un gust! M’encanta veure córrer la pintura i jugar a barrejar colors.

  • Quin és el teu procés de treball?

Primer faig el disseny, pinto amb les tècniques apropiades  al meu objectiu i després fixo el color a alta temperatura durant uns 80 minuts. Després, la peça la rento i cadascuna requereix uns acabats en particular. Per exemple els fulards es cusen a mà o les sedes per ventalls s’han d’emmidonar, plisar i encolar la fusta al teixit.

Per llegir l’entrevista sencera, la podreu trobar AQUÍ, i per veure més entrades del meu blog AQUÍ.

Articles relacionats

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA Qualsevol mocador o fulard pot ser una flor de seda. És una manera atractiva i innovadora de presentar una obra d'art en seda a algú important per a tu. Regales una flor, un mocador i si vols, també un poema. També es pot enmarcar o gaudir com a...

MOCADOR DE SEDA AL CAP

MOCADOR DE SEDA AL CAP

Has provat alguna vegada de posar-te un mocador de seda al cap? Deixem enrera l'estiu on hem provat de portar un mocador de seda com a pareo a la platja o lligat al cap i també entre els cabells de forma desenfadada. També hem vist com un mateix mocador el pots portar...

CUCS DE SEDA

CUCS DE SEDA

     ELS CUCS DE SEDA Bombix mori és el terme científic del cuc de seda, un insecte originari del nord d'Àsia. La cria d'aquesta espècie s'inicià a la Xina cap a l'any 2500aC per obtenir-ne el fil del seu capoll de seda, una fibra amb la que es teixeixen teles d'alta...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?