FERIA NACIONAL DE OFICIOS ARTESANOS EN BURGOS

7 maig, 2017

FERIA NACIONAL DE OFICIOS ARTESANOS EN BURGOS

Del 7 al 16 de juliol vaig tenir la sort de participar a la XXVIII Feria Nacional de Oficios Artesanos de Burgos, tota una experiència.

 

Quan tornes d’una experiència intensa  i passen els dies i la segueixes assaborint, t’acaben venint ganes de comunicar-la. I és que l’aventura de participar a la Feria Nacional de Oficios Artesanos de Burgos va ser una d’aquestes decisions que prens d’una manera una mica impulsiva i de cop i volta et trobes que ha sigut genial.

Feia tres dies que acabava de tornar d’una experiencia  de feina encantadora dalt d’un vaixell i de fer moltes milles vorejant el mediterrani (clica aquí per saber-ne més). Encara sense haver paït aquesta escapada em vaig trobar dalt del cotxe i fent quilòmetres sense saber que em depararia aquesta nova iniciativa.

Els meus records de Burgos eren qüasi inexistents així que no portava cap idea preconcebuda. I em va sorprendre una ciutat moderna, d’unes mides manejables per circular a peu, una ciutat neta i ordenada, un casc antic entranyable  ple de carrers amb bars de tapes i petits restaurants a tocar de la Plaza Mayor, un punt cèntric amb molt d’encant.

Em va encantar visitar la imponent Catedral, plena i més que plena d’obres d’art. Realment, una visita obligada que t’embriaga de cultura. Una visita molt interessant va ser el Monasterio de la Huelgas, un  altre  mostra  del patrimoni cultural de la ciutat. I com  edificis moderns que contrasten amb aquesta bellesa de l’antiguitat, vaig poder admirar i visitar el Museo de la evolución, interessant de cap a peus.

Aquests dies  hi va haver el Festival Internacional de folclore i davant de la fira van fer algunes exhibicions de música i dança de diveros països i cultures. Una altre espectacle va ser el concurs de pintura, doncs aquell dia per tot Burgos et trobaves pintors pel carrer.

Però jo no anava a Burgos per fer turisme  tot i que vaig poder recórrer un trosset de ciutat i gaudir de passejades, deixar-me sorprendre per les moltes escultures humanes al mig dels carrers i tants altres atractius que ofereix la ciutat.

Així doncs la fira estava ubicada al Paseo del Espolón, una bonica Avinguda sombrejada per arbres i que va estar concorreguda des del primer dia tant per Burgalesos, per visitants fidels a la fira com per turistes i curiosos.

Els estands estaven distribuïts un al costat de l’altre seguint tot el passeig el qual va paral·lel al riu Arlanzón. És una Fira consolidada que organitza COARTE, el colectiu d’artesans de Burgos. I val a dir que l’organització  de la XXVIII edició va ser impecable i tot va transcórrer a la perfecció. Es van  fer alguns tallers en viu i també es van oferir tallers participatius per nens.

També es va realitzar un concurs de peça artesana en el que vaig participar. Es va endur el primer premi la companya catalana Mercè Gonzalez de Desedamas.  El segon premi va ser pel taller Grao-Gayoso i el tercer per JotaPunto. Felicitats a tots tres pels merescuts reconeixaments.

La veritat és que va ser un plaer formar part d’aquest col·lectiu on es van reunir tan bons professionals.

Van ser uns dies ben aprofitats. Estones per compartir amb amics que han fet l’estada molt plaent i fàcil. Vaig retrobar companys i en vaig conèixer de nous la qual cosa sempre és un gust. La venda va ser fluïda i vaig marxar contenta de la bona acceptació del meu treball. A tots ells i molt especialment a l’organització, els vull donar el meu agraïment.

De tornada, sense pressa, els paissatges i la gastronomia em van amenitzar el viatge.

Articles relacionats

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

Portes obertes i tallers els Dies Europeus de l’Artesania. Del dia 6 al 11 d’abril el taller artenseda obre les seves portes amb activitats per celebrar el dies de l’artesania. Vina i participa!

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING Exposició internacional de pintures de seda Expo Breathing és un projecte que neix en època de pandèmia i vol unir a pintors de seda de tot el món i fer una exposició virtual conjunta a través d'un video. 60 pintors de 17 països inspiren les seves obres...

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

 II MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS DE CATALUNYA Entre sedas y pinceles participa de la II Mostra Internacional d'audiovisuals d'Artesania Del 19 al 29 d'octubre podem veure a la plataforma filmin totes les propostes audiovisuals d'artesania que s'han presentat...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?