XAL A QUATRE MANS

28 febrer, 2016

ventall

XAL A QUATRE MANS

Avui  m’han vingut ganes d’explicar-vos com va néixer aquest xal de seda. Volia fer una peça gran de 180×90 pintant aquells cargols que faig normalment en un fulard més petit i de seda musselina.

Aquests cargols són una inspiració personal de les escales de cargol i les formes geomètriques tan característiques de l’obra de Gaudí.

Per aquest xal vaig escollir una seda de molta qualitat, doncs les hores de treball invertides, tal i com podreu apreciar, es mereixien un suport noble, amb sensibilitat pròpia i que embolcallessin el treball que se li oferia.

Després de tensar la seda i tenir-la rígida com si es tracés d’un paper em disposo a deixar-me anar i iniciar l’obra amb un aplicador de guta daurada que em permet anar dissenyant el xal sobre la marxa. La guta s’ha de deixar assecar, ella és la destinada a tapar el poru del teixit i a definir les formes del disseny.

Amb aquest xal vam treballar a quatre mans, les de la companya Gemma Vilalta i jo mateixa. No ens calien massa paraules per saber cap on havíem d’anar, després de tants anys compartint sedes i projecte la complicitat és la nostra aliada per avançar en la mateixa direcció. Així doncs, llargues hores de dedicació, paciència i  de converses que amanitzen la feina creativa.

Després de pintar tots els cargols combinant els colors previstos ens dediquem al fons que pintem amb uns pinzells d’espuma que ens permeten treballar amb menys marge d’error.

Després vam deixar assecar la peça i la vam vaporitzar per fixar el color i poder-la manipular en els acabats. Rentar, planxar i cosir a mà, és el procés final abans de poder lluir aquest xal.

Aquest xal pot ser el teu outfit de festa. Un vestit neutre amb aquest complement, i no et cal res més per sentir-te radiant.

 

Articles relacionats

“Per mi la llar és l’espai que em nodreix i m’inspira”

“Per mi la llar és l’espai que em nodreix i m’inspira”

És un plaer compartir que recentment he tingut l'oportunitat de ser entrevistada per L’Asha Miró, gran escriptora, professional i meravellosa persona, i vull expressar la meva profunda gratitud per aquesta experiència enriquidora també a API Catalunya, grans...

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA Qualsevol mocador o fulard pot ser una flor de seda. És una manera atractiva i innovadora de presentar una obra d'art en seda a algú important per a tu. Regales una flor, un mocador i si vols, també un poema. També es pot enmarcar o gaudir com a...

MOCADOR DE SEDA AL CAP

MOCADOR DE SEDA AL CAP

Has provat alguna vegada de posar-te un mocador de seda al cap? Deixem enrera l'estiu on hem provat de portar un mocador de seda com a pareo a la platja o lligat al cap i també entre els cabells de forma desenfadada. També hem vist com un mateix mocador el pots portar...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?