XAL A QUATRE MANS
XAL A QUATRE MANS

28 febrer, 2016

XAL A QUATRE MANS

Avui  m’han vingut ganes d’explicar-vos com va néixer aquest xal de seda. Volia fer una peça gran de 180×90 pintant aquells cargols que faig normalment en un fulard més petit i de seda musselina.

Aquests cargols són una inspiració personal de les escales de cargol i les formes geomètriques tan característiques de l’obra de Gaudí.

Per aquest xal vaig escollir una seda de molta qualitat, doncs les hores de treball invertides, tal i com podreu apreciar, es mereixien un suport noble, amb sensibilitat pròpia i que embolcallessin el treball que se li oferia.

Després de tensar la seda i tenir-la rígida com si es tracés d’un paper em disposo a deixar-me anar i iniciar l’obra amb un aplicador de guta daurada que em permet anar dissenyant el xal sobre la marxa. La guta s’ha de deixar assecar, ella és la destinada a tapar el poru del teixit i a definir les formes del disseny.

Amb aquest xal vam treballar a quatre mans, les de la companya Gemma Vilalta i jo mateixa. No ens calien massa paraules per saber cap on havíem d’anar, després de tants anys compartint sedes i projecte la complicitat és la nostra aliada per avançar en la mateixa direcció. Així doncs, llargues hores de dedicació, paciència i  de converses que amanitzen la feina creativa.

Després de pintar tots els cargols combinant els colors previstos ens dediquem al fons que pintem amb uns pinzells d’espuma que ens permeten treballar amb menys marge d’error.

Després vam deixar assecar la peça i la vam vaporitzar per fixar el color i poder-la manipular en els acabats. Rentar, planxar i cosir a mà, és el procés final abans de poder lluir aquest xal.

Aquest xal pot ser el teu outfit de festa. Un vestit neutre amb aquest complement, i no et cal res més per sentir-te radiant.

 

Articles relacionats

DIA DE LA MARE

DIA DE LA MARE

Celebres el dia de la mare? Per mi, cada dia és el dia de la mare però aquest any...aquest any s’ ho mereix tot i més. Quants dies fa que no veus a la teva mare? Uffff, jo des de que va començar el confinament! I és de qui més m'enyoro!  A tu també et passa? Fem d’...

EL MAGRANER

EL MAGRANER

EL MAGRANER DE JORDI LLAVINA Aquest Sant Jordi us vull presentar un llibre molt especial que ha guanyat el 43è Premi Marià Manent de Poesia del 2019. La primera edició, editada per Quaderns de la Font del Cargol, va ser aquest mes de febrer del 2020.   El...

CUCS DE SEDA

CUCS DE SEDA

     ELS CUCS DE SEDA Bombix mori és el terme científic del cuc de seda, un insecte originari del nord d'Àsia. La cria d'aquesta espècie s'inicià a la Xina cap a l'any 2500aC per obtenir-ne el fil del seu capoll de seda, una fibra amb la que es teixeixen teles d'alta...

Et convidem a la comunitat d'artenseda

 

Rebràs notícies i articles relacionats amb la seda i l'art

T'has suscripto correctament, benvingut!

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping