XAL A QUATRE MANS
XAL A QUATRE MANS

28 Febrer, 2016

XAL A QUATRE MANS

Avui  m’han vingut ganes d’explicar-vos com va néixer aquest xal de seda. Volia fer una peça gran de 180×90 pintant aquells cargols que faig normalment en un fulard més petit i de seda musselina.

Aquests cargols són una inspiració personal de les escales de cargol i les formes geomètriques tan característiques de l’obra de Gaudí.

Per aquest xal vaig escollir una seda de molta qualitat, doncs les hores de treball invertides, tal i com podreu apreciar, es mereixien un suport noble, amb sensibilitat pròpia i que embolcallessin el treball que se li oferia.

Després de tensar la seda i tenir-la rígida com si es tracés d’un paper em disposo a deixar-me anar i iniciar l’obra amb un aplicador de guta daurada que em permet anar dissenyant el xal sobre la marxa. La guta s’ha de deixar assecar, ella és la destinada a tapar el poru del teixit i a definir les formes del disseny.

Amb aquest xal vam treballar a quatre mans, les de la companya Gemma Vilalta i jo mateixa. No ens calien massa paraules per saber cap on havíem d’anar, després de tants anys compartint sedes i projecte la complicitat és la nostra aliada per avançar en la mateixa direcció. Així doncs, llargues hores de dedicació, paciència i  de converses que amanitzen la feina creativa.

Després de pintar tots els cargols combinant els colors previstos ens dediquem al fons que pintem amb uns pinzells d’espuma que ens permeten treballar amb menys marge d’error.

Després vam deixar assecar la peça i la vam vaporitzar per fixar el color i poder-la manipular en els acabats. Rentar, planxar i cosir a mà, és el procés final abans de poder lluir aquest xal.

Aquest xal pot ser el teu outfit de festa. Un vestit neutre amb aquest complement, i no et cal res més per sentir-te radiant.

 

Articles relacionats

SABIES QUE LA SEDA ÉS ANTIBACTERIANA?

SABIES QUE LA SEDA ÉS ANTIBACTERIANA?

PROPIETATS DE LA SEDA NATURAL Sabies que la seda és una fibra viva que ha estat considerada històricament la reina de les fibres? Sabies que la seda és antibacteriana? Coneixes les seves propietats? Doncs aquí t'explico que la seda reuneix una combinació única de...

VIURE ELS MANDALES

VIURE ELS MANDALES

L'experiència de viure't a través d'un mandala Mira aquest moment perquè en ell està la vida. En el seu breu esdevenir descansen totes les realitats de la nostra existència. L'ahir és un record i el demà una il·lusió. Mira bé,doncs, aquest moment. Proverbi zen...

EL CLASSIC BLUE ÉS EL COLOR DE L’ESTABILITAT

EL CLASSIC BLUE ÉS EL COLOR DE L’ESTABILITAT

EL CLASSIC BLUE ÉS EL COLOR DE L'ESTABILITAT El color Classic Blue del 2020  que proposa Pantone és un blau que ens aportarà confiança i tranquil·litat en un món actualment ben caòtic. Així doncs, el blau de l’estabilitat és l’escollit per aquest canvi de dècada....

Et convidem a la comunitat d'artenseda

 

Rebràs notícies i articles relacionats amb la seda i l'art

T'has suscripto correctament

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping