XAL A QUATRE MANS

28 febrer, 2016

ventall

XAL A QUATRE MANS

Avui  m’han vingut ganes d’explicar-vos com va néixer aquest xal de seda. Volia fer una peça gran de 180×90 pintant aquells cargols que faig normalment en un fulard més petit i de seda musselina.

Aquests cargols són una inspiració personal de les escales de cargol i les formes geomètriques tan característiques de l’obra de Gaudí.

Per aquest xal vaig escollir una seda de molta qualitat, doncs les hores de treball invertides, tal i com podreu apreciar, es mereixien un suport noble, amb sensibilitat pròpia i que embolcallessin el treball que se li oferia.

Després de tensar la seda i tenir-la rígida com si es tracés d’un paper em disposo a deixar-me anar i iniciar l’obra amb un aplicador de guta daurada que em permet anar dissenyant el xal sobre la marxa. La guta s’ha de deixar assecar, ella és la destinada a tapar el poru del teixit i a definir les formes del disseny.

Amb aquest xal vam treballar a quatre mans, les de la companya Gemma Vilalta i jo mateixa. No ens calien massa paraules per saber cap on havíem d’anar, després de tants anys compartint sedes i projecte la complicitat és la nostra aliada per avançar en la mateixa direcció. Així doncs, llargues hores de dedicació, paciència i  de converses que amanitzen la feina creativa.

Després de pintar tots els cargols combinant els colors previstos ens dediquem al fons que pintem amb uns pinzells d’espuma que ens permeten treballar amb menys marge d’error.

Després vam deixar assecar la peça i la vam vaporitzar per fixar el color i poder-la manipular en els acabats. Rentar, planxar i cosir a mà, és el procés final abans de poder lluir aquest xal.

Aquest xal pot ser el teu outfit de festa. Un vestit neutre amb aquest complement, i no et cal res més per sentir-te radiant.

 

Articles relacionats

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

Portes obertes i tallers els Dies Europeus de l’Artesania. Del dia 6 al 11 d’abril el taller artenseda obre les seves portes amb activitats per celebrar el dies de l’artesania. Vina i participa!

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING Exposició internacional de pintures de seda Expo Breathing és un projecte que neix en època de pandèmia i vol unir a pintors de seda de tot el món i fer una exposició virtual conjunta a través d'un video. 60 pintors de 17 països inspiren les seves obres...

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

 II MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS DE CATALUNYA Entre sedas y pinceles participa de la II Mostra Internacional d'audiovisuals d'Artesania Del 19 al 29 d'octubre podem veure a la plataforma filmin totes les propostes audiovisuals d'artesania que s'han presentat...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?