FERIA DE ARTESANIA DE SALAMANCA

18 maig, 2017

FERIA DE ARTESANIA DE SALAMANCA

Del 27 d’abril fins els 2 de maig del 2017 vaig tenir la sort de poder viure l’experiència de participar a la Fira d’Artesania de Salamanca, organitzada per FOACAL.

Fa un parell de setmanes vaig tornar de la Fira d’artesania de Salamanca, una aventura i un repte que feia temps tenia ganes de fer.

Hi anava per feina però també tenia ganes de conèixer la ciutat, la seva gent i deixar-me endur per les sorpreses que t’arriben quan flueixes amb el que t’envolta.

Vaig carregar el cotxe amb les meves sedes i em vaig disposar a fer quilòmetres. Un trajecte llarg, amb poques parades, però plàcid.

Salamanca és una ciutat i capital de la província que porta el mateix nom. És una província espanyola, situada en el sud oest de la comunitat autónoma de Castilla y León. Limita amb la província de Zamora al nord, amb la de Valladolid al nord est, amb Ávila a l’est, amb Cáceres al sud i amb Portugal a l’oest. Un cop estàs envoltat de tants paratges, et vénen ganes de seguir viatjant…

La ciutat em va sorprendre gratament. Molt cosmopolita, amb gent als carrers a tothora, molt ambient jove i estudiants universitaris, molt turisme divers amb ganes de descobrir aquesta ciutat monumental i ple de racons amb encant, i bars amb tapes exquisides a molt bon preu.

Al centre de la ciutat, amb carrers amples, hi trobes moltes llibreries, botigues d’artesans, places i jardins…Tot passejant t’apareix la imponent Catedral, la Casa de las Conchas, la façana de l’antiga Universitat o l’ espectacular Plaza Mayor que en aquests dies s’hi exposava un elefant gegant, escultura de Miquel Barceló.

Vaig tenir el plaer de visitar el Museo Art Nouveau y Art Décó Casa Lis amb els seus vitralls i obres d’art. És una ciutat on es respira història i alegria.

Vull destacar una visita molt especial, en una botiga i taller de vidre on pots veure a l’artesà Carlos Pinilla treballant en viu i en directe. Coneixia la seva feina perquè les seves peces i les meves sedes han fet sinergia des que es van trobar ja fa més de tres anys.. Talment com si s’haguessin creat unes per les altres, pels colors, els matisos, les textures que es complementen…Però veure’l treballar en directe, tot un regal.

Lume vidrio és la seva Galeria que es troba al centre de la ciutat. Ofereix una àmplia i selecte col·lecció de peces creades amb vidre de murano seguint l’antiga tradició veneciana amb les tècniques més actuals. Hoy Salamanca ha sabut posar en ressò el seu saber fer en un recent article que podeu llegir clicant aquí.

La Fira d’Artesania ha estat organitzada per la Federación de Organizaciones Artesanas de Castilla y León FOACAL i  els estic molt agraïda que m’hagin donat l’oportunitat de participar en la seva quinzena edició. Ha estat un plaer formar part d’un grup d’artesans de qualitat i tant ben organitzat. I em vaig sentir ben acollida des del primer moment.

La Fira d’Artesania l’organitzen a la Plaza de los Bardos, un lloc transitat a ple centre.

El meu producte va ser molt ben acollit pel públic local i pel turisme que visita la ciutat.

Després de sis dies de Fira la sensació és ambivalent. Per una banda tens ganes de descansar i voldries fer un clic i ja ser a casa. D’altre banda penses que hi estàs tan bé que no t’importaria seguir uns dies més. En aquests moments, l’activitat més feixuga és el desmuntatge. Si algú l’interessa saber més sobre les experiències en fires artesanes podeu clicar aquí.

Un altre moment difícil és acomiadar-te dels amics que t’han acollit amb els braços oberts i han fet possible que la teva estada i aventura hagi sigut genial. A ells,mil gràcies per la seva generositat i amistat.

De tornada vaig visitar els encants d’Ávila, la màgia de Medinaceli i vaig passejar-me per l’entranyable centre de Zaragoza.

Una experiència completament recomanable.

Articles relacionats

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

Portes obertes i tallers els Dies Europeus de l’Artesania. Del dia 6 al 11 d’abril el taller artenseda obre les seves portes amb activitats per celebrar el dies de l’artesania. Vina i participa!

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING Exposició internacional de pintures de seda Expo Breathing és un projecte que neix en època de pandèmia i vol unir a pintors de seda de tot el món i fer una exposició virtual conjunta a través d'un video. 60 pintors de 17 països inspiren les seves obres...

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

 II MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS DE CATALUNYA Entre sedas y pinceles participa de la II Mostra Internacional d'audiovisuals d'Artesania Del 19 al 29 d'octubre podem veure a la plataforma filmin totes les propostes audiovisuals d'artesania que s'han presentat...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?