ELS 8 VALORS PER COMPRAR ARTESANIA

14 novembre, 2018

         Els 8 valors per comprar artesania

Som a les portes d’unes dates on les compres nadalenques són un fet. És un bon moment per preguntar-nos pels nostres hàbits de compra i per qüestionar-nos les nostres  actituds en el moment de comprar.

Hi ha estímuls per totes bandes, és cert. Adonar-nos si la compra que estem a punt de fer respon a la nostra manera de pensar és un exercici de coherència que hauríem de fer en el dia a dia però que molt sovint no fem. Hi ha moltes maneres de comprar i això és una realitat.

Aquí volem posar en valor la compra de proximitat i responsable, la que s’allunya de les grans superfícies i les estratègies de fer-nos consumir compulsivament.

El nostre sector és l’artesania tèxtil com molt bé sabeu. Defensar tots aquests oficis de llarga tradició i tants i tants companys i companyes artesanes que treballen per fer valdre l’artesania, és una de les meves labors. Perquè crec amb els valors que abanderem, amb aquests valors que he volgut resumir amb  les vuit raons per comprar artesania.

1.El valor de peça única

En un món tan industrialitzat com el nostre i que avança amb tanta velocitat, per a molta gent deu semblar anacrònic trobar persones que ens dediquem a treballar a mà, peça a peça, totes les nostres obres. Potser si que cada vegada contrasta més amb les velocitats de la tecnologia i tots els avenços electrònics. Però nosaltres defensem aquesta altre manera de fer a través de la qual,amb temps, paciència i talent creem un objecte i li donem ànima.

El resultat és un objecte singular, exclusiu i amb les seves peculiaritats. Cada peça única neix amb una història darrera i té el seu propi procés d’elaboració que mimem des del principi fins al final. A mi, particularment,m’emociona allò irrepetible.

2.El valor de la qualitat

Aquí volem ressaltar la qualitat del producte en sí mateix, més la qualitat que mantenim en tot el procés de transformació de la matèria primera.

La seda és un material noble que prové d’un cuc que laboriosament  fa el fil. L’home no ha sabut reproduir aquest teixit i encara avui ens servim dels cucs de seda per obtenir-lo. Aquest regal de la naturalesa és d’una gran qualitat i així s’ha mantingut al llarg dels segles. I la seda arriba a les nostres mans per ser transformada i convertir-se en una petita o gran creació. I en aquest procés, com a coneixedors del material i les tècniques, som respectuoses i mimem el teixit fins als seus acabats que també fem a mà amb totes les garanties d’entregar un producte de qualitat.

Ja fa uns anys que disposo del distintiu d’A de producte artesà català i de qualitat  que dona la Generalitat de Catalunya.

3.El valor de la personalització

Nosaltres t’oferim l’oportunitat de participar en el procés de creació del regal que tu vulguis. Ens adaptem a les necessitats o desitjos de cada persona. Així doncs,  tant podem fer un mocador que sigui un excel·lent complement pel teu vestit preferit com et podem fer a mida el mocador que més t’agradi o li podem canviar el color o li podem escriure un poema, una frase o un nom.

4.El valor de la cultura i tradició

L’artesà treballa amb tècniques d’oficis antics recuperant tradicions i cultura.

Avui dia pintem la seda com es feia antigament. Ho fem sense màquines ni treball industrialitzat. Ho fem a mà, amb el pinzell i seguint la tradició mil·lenària de les cultures sàbies d’Orient.

Promoure i potenciar la cultura és d’altre banda una de les meves inquietuds.

Interpretar els trets identitaris del nostre territori, plasmar-los a la seda i així posar en valor el patrimoni cultural de casa nostre, és una de les meves passions.

5.El valor de l’experiència de compra

No cal dir que és molt diferent comprar a una gran superfície, comprar a una botiga o anar al taller de la persona que elabora el producte. És obvi que cadascuna ens aporta unes coses diferents i que en un moment donat et pot interessar més una que una altre. A art en seda et podem oferir una experiència de compra personalitzada si vens al Showroom.

Coneixem el producte i per tant et podem assessorar amb consciència. Cada objecte neix d’una manera i té una raó de ser i tot això es pot transmetre si és de l’ interès de qui tenim al davant. Interactuar amb l’artesà de com es treballa l’ofici  pot enriquir  sense dubte aquesta experiència.

La compra es pot fer al Showroom, en una botiga on tinguin els nostres productes o directament  a la botiga online on darrera la pantalla hi serem nosaltres per assessorar-te.

6.El valor de l’economia sostenible

A Art en seda creiem en una economia responsable que respecti el planeta sense explotar la natura i les persones. Ens sentim lligades a la natura que ens proveeix de la seda i ens inspira en les nostres creacions.

No som una fàbrica , ni emetem gasos tòxics ni fums. Dels retalls que generem ja fa uns anys que va néixer tota una proposta creativa i, avui, seguim fent unes bosses de retalls pintats i ampliant aquesta col·lecció. No desperdiciem res i de cada retall “inútil” fem néixer d’una manera màgica una nova peça.

7.El valor de la filosofia slow

L’artesà crea i produeix donant temps al temps. I les dues mans són un límit real, enemigues de les velocitats. En la tasca creativa no pots accelerar processos i pintant seda, cada pas, demana el seu temps: el temps de dissenyar, el temps de pintar, el temps d’assecar, el temps de fixar, el temps de rentar, el temps de planxar, el temps de cosir,…

El consumidor slow connecta amb aquest saber fer i l’incorpora en els seus hàbits de consum, no afavorint la compra massiva i accelerada que ens inculquen les multinacionals i l’estil de vida veloç.

8.El valor del preu just

El comerç tradicional busca obtenir el màxim rendiment econòmic amb el mínim temps i això comporta moltes vegades diverses frivolitats que ens portarien a debatre sobre l’ètica comercial.

L’artesà, tot i que desitja ser comercial i estar en els circuits de venda”normals” no pot lluitar amb la voracitat de les grans marques i multinacionals que abarateixen preus perquè treballen amb màquines, amb quantitats molt grans de producte o perquè han escatimat el preu just en alguna etapa del procés productiu.

L’artesà  posa un preu al seu treball ajustat a la realitat del procés d’elaboració.  La venda directe sense intermediaris evidentment afavoreix al comprador i a l’artesà.

Comprant artesania, també contribueixes a defensar el seu valor i a mantenir l’autenticitat de molts oficis antics.

Articles relacionats

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

DÍAS EUROPEOS DE LA ARTESANÍA

Portes obertes i tallers els Dies Europeus de l’Artesania. Del dia 6 al 11 d’abril el taller artenseda obre les seves portes amb activitats per celebrar el dies de l’artesania. Vina i participa!

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING

EXPO BREATHING Exposició internacional de pintures de seda Expo Breathing és un projecte que neix en època de pandèmia i vol unir a pintors de seda de tot el món i fer una exposició virtual conjunta a través d'un video. 60 pintors de 17 països inspiren les seves obres...

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

MOSTRA INTERNACIONAL D’AUDIOVISUALS D’ARTESANIA

 II MOSTRA INTERNACIONAL D'AUDIOVISUALS DE CATALUNYA Entre sedas y pinceles participa de la II Mostra Internacional d'audiovisuals d'Artesania Del 19 al 29 d'octubre podem veure a la plataforma filmin totes les propostes audiovisuals d'artesania que s'han presentat...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?