ELS VUIT VALORS PER COMPRAR ARTESANIA
ELS VUIT VALORS PER COMPRAR ARTESANIA

28 març, 2016

ELS 8 VALORS PER COMPRAR ARTESANIA

El valor de peça única

L’artesà realitza un objecte singular, original, una peça única i exclusiva, que cuida els detalls i neix amb una història darrera, peces amb ànima que reivindiquen el valor de les mans enfront el treball industrialitzat en sèrie.

2 El valor de la qualitat

L’artesà estima el seu ofici i crea amb l’ànim d’agradar i donar qualitat a allò que fa.

3 El valor de la personalització

L’artesà t’ofereix la possibilitat de fer-te més teu aquell objecte, participant en el procés de creació o simplement fent més a mida el teu desig.

4 El valor de la cultura i tradició

L’artesà treballa amb tècniques d’oficis antics recuperant tradicions i posant en valor la cultura, de manera que, comprant artesania contribueixes a potenciar valors que d’altre banda es perdrien.

5 El valor de l’experiència  de compra

L’artesà és una persona amb noms i cognoms amb qui et pots comunicar i a través del qual pots saber més de l’objecte que compres,  saber què l’ha portat a crear aquella obra, com ha estat realitzada…, de manera que més enllà de l’acte d’adquirir, pot reportar una experiència personal interessant a dues bandes.

6 El valor de l’economia sostenible

L’artesà creu en una economia responsable que respecti  el planeta sense explotar la natura i les persones. Tu també hi pots contribuir de diverses maneres,  i creure amb l’artesania n’és una d’elles.

7 El valor de la filosofia slow

L’artesà crea i produeix donant temps al temps. I les dues mans són un límit real, enemigues de les velocitats . El consumidor slow connecta amb aquest saber fer i l’incorpora en els seus hàbits de consum, no afavorint la compra massiva i accelerada que ens inculquen les multinacionals i l’estil de vida veloç.

8 El valor del preu just

L’artesà posa un preu al seu treball ajustat a la realitat del procés d’elaboració. La venda directe sense intermediaris afavoreix al comprador i a l’artesà. Comprant artesania, també contribueixes a defensar el seu valor i a mantenir l’autenticitat de molts oficis antics.

Articles relacionats

DIA DE LA MARE

DIA DE LA MARE

Celebres el dia de la mare? Per mi, cada dia és el dia de la mare però aquest any...aquest any s’ ho mereix tot i més. Quants dies fa que no veus a la teva mare? Uffff, jo des de que va començar el confinament! I és de qui més m'enyoro!  A tu també et passa? Fem d’...

EL MAGRANER

EL MAGRANER

EL MAGRANER DE JORDI LLAVINA Aquest Sant Jordi us vull presentar un llibre molt especial que ha guanyat el 43è Premi Marià Manent de Poesia del 2019. La primera edició, editada per Quaderns de la Font del Cargol, va ser aquest mes de febrer del 2020.   El...

CUCS DE SEDA

CUCS DE SEDA

     ELS CUCS DE SEDA Bombix mori és el terme científic del cuc de seda, un insecte originari del nord d'Àsia. La cria d'aquesta espècie s'inicià a la Xina cap a l'any 2500aC per obtenir-ne el fil del seu capoll de seda, una fibra amb la que es teixeixen teles d'alta...

Et convidem a la comunitat d'artenseda

 

Rebràs notícies i articles relacionats amb la seda i l'art

T'has suscripto correctament, benvingut!

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping