9ª SETMANA D’ARTESANIA DE CATALUNYA

8 octubre, 2020

9a setmana d'artesania Catalunya

9a SETMANA D’ARTESANIA DE CATALUNYA 2020

“L’Artesania pot salvar el món”

Sota el lema “l’Artesania pot salvar el món”, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa la celebració de la novena edició de la Setmana d’Artesania de Catalunya, que tindrà lloc del 19 al 25 d’octubre i de forma digital

Sota el lema “l’Artesania pot salvar el món”, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), impulsa la celebració de la novena edició de la Setmana d’Artesania de Catalunya, que tindrà lloc del 19 al 25 d’octubre i que, adaptant-se al nou context de crisi sanitària, aposta per fer una edició en format digital amb una programació d’activitats que es podran seguir a través del web i les xarxes socials del CCAM.

La Setmana d’Artesania presenta enguany un programa que es desenvolupa a través de 5 blocs temàtics – Artesania i SostenibilitatArtesania i ContemporaneïtatArtesania i TerritoriArtesania i Talent jove; i Artesania i Tecnologia -. Conferències, debats, taules rodones, exposicions, o reportatges, tot amb l’objectiu de realitzar una reflexió sobre el model de societat actual, on els valors de l’artesania prenen més importància que mai, per construir una societat més justa, equilibrada i respectuosa, tant pel que fa al mode de viure, de consumir i envers el medi ambient. La Setmana, es converteix en una finestra de coneixement, en format digital, que presenta els reptes d’una nova era. Més informació, aquí .

Així mateix, Artesania Catalunya ha impulsat, en el marc de la Setmana, la celebració de la II edició de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania que enguany ha seleccionat 10 documentals nacionals i internacionals, la majoria d’ell inèdits i 1 videoclip, que es podran veure a través de la plataforma de cinema Filmin. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar sinergies entre el sector artesanal i audiovisual, per generar productes de qualitat basats en processos creatius artesanals i on el protagonista és l’artesà i la seva obra. Tot plegat per projectar i impulsar i donar a conèixer, en diversos formats audiovisuals, el món de l’artesania.

Artenseda participa enguany de diferents maneres i una d’elles és amb un audiovisual inèdit  Entre sedas y pinceles on en primera persona explico que significa per mi treballar d’artesana i com ho faig.

Un repte personal i professional en un moment especialment difícil que tinc el gust de poder compartir amb tothom.Vull donar les gràcies aquí a Dani Garcia de Cubiksestudio per ajudar-me a cumplir aquest objectiu.

Si vols saber quins audiovisuals hi pots trobar, pots clicar aquí

Un taller molt interessant que proposem aquest any és el taller RESPIRA, de pintura sobre seda combinat amb artteràpia i de la mà de l’experta artterapeuta i artista tèxtil Sílvia Ferrer Casanoves.

És un gran privilegi poder comptar amb ella per conduir aquesta sessió que ben segur no us deixarà indiferents.

Respirar i l’art ens connecten a la Vida. A través la creativitat i de l’art et podràs expressar lliurement i aprendràs la tècnica per a pintar la teva pròpia obra. Aprendre i gaudir, cuidar-te i prendre atenció al moment que vivim.

Serà el dia 24 de 10 a 14h al taller del Masnou, envoltats d’un entorn de silenci, color i joc. Les places són limitades i les inscripcions les pots fer trucant al 619719894.

El divendres 23 tindrem el taller obert de bat a bat i pots fer una visita guiada i fer un tast de pintura sobre seda de forma gratuïta. Un dia ideal per aprendre una cosa nova i rebre la informació dels cursos, tallers i experiències que s’impartiran aquest proper trimestre o simplement satisfer la curiositat de com es treballa la seda i fer una visita al Showroom. Ideal per venir sol, amb família o en grup d’amics. Tot el dia , a les hores en punt i d’11 a 19h.

El dijous dia 22 repetirem el taller de mandales sobre seda que s’ha fet el mes de setembre i ha agradat molt. D’11 a 13h vina a gaudir i a connectar amb tu mateixa a través d’aquest aprenentatge ple d’harmonia i color. Et pots inscriure aquí

Una setmana plena d’activitats en diferents tallers d’arreu de Catalunya. Aquí tens el programa per dies

Estigueu atents al dia 19 i no us perdeu la Gala perquè promet ser molt bonica.

  • Dilluns 19 d’octubre a les 12:30h: Gala Inaugural de la II Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania

 

Articles relacionats

“Per mi la llar és l’espai que em nodreix i m’inspira”

“Per mi la llar és l’espai que em nodreix i m’inspira”

És un plaer compartir que recentment he tingut l'oportunitat de ser entrevistada per L’Asha Miró, gran escriptora, professional i meravellosa persona, i vull expressar la meva profunda gratitud per aquesta experiència enriquidora també a API Catalunya, grans...

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA

LES FLORS DE SEDA Qualsevol mocador o fulard pot ser una flor de seda. És una manera atractiva i innovadora de presentar una obra d'art en seda a algú important per a tu. Regales una flor, un mocador i si vols, també un poema. També es pot enmarcar o gaudir com a...

MOCADOR DE SEDA AL CAP

MOCADOR DE SEDA AL CAP

Has provat alguna vegada de posar-te un mocador de seda al cap? Deixem enrera l'estiu on hem provat de portar un mocador de seda com a pareo a la platja o lligat al cap i també entre els cabells de forma desenfadada. També hem vist com un mateix mocador el pots portar...

× ¡Hola! Soy Anna ¿Cómo puedo ayudarte?