FULARD FLORIS TURCOSA - Anna Albert - Art en Seda

Hover on the image to zoom

FULARD FLORIS TURCOSA

New

Turquoise green muslin muslin or emerald silk foliage and flowers swaddled in the background.

Measures 180X55.

More details

64,00 €

aquesta peça és única i feta a mà de manera que pot variar una mica respecte la de la imatge.

Very generous size scarf, ideal as a complement to a party dress or cocktail.

This handkerchief also perfectly complements your casual wear outfit. With the range of the same flowers and colors is a spectacular set.
I have made it with muslin silk or chiffon gauze because it is a sweet silk, vaporous and transparent, a caress that envelops the body and the soul. Refreshing on summer nights and warm in the coldest seasons.

The turquoise or emerald green color is a color that evokes the paradisiacal sea, warm and transparent waters and gives a sense of depth.

Letting ourselves be caressed by this silk handkerchief can be very pleasant for our senses.

The flowers are of the same range as the background and in the center I have put a darker green to play with the contrast. I love painting flowers and this design in particular, is a classic in my creative career.

Artists of all times have expressed themselves through flowers. In Barcelona you just have to walk around and let yourself be admired by the modernist architecture, enjoying the infinity of floral motifs so common in Gaudí's work, which cover facades, mosaics, paintings and stained glass windows.

We are surrounded by flowers both in art, in fabrics, in decoration and that flowers are the joy of nature.

Compositions Cotton
Styles Girly
Properties Colorful Dress

Mommes(mm) és una unitat de pes tradicionalment utilitzada per mesurar la densitat de la seda. Cada tipus de seda té un pes i gruix diferents indicats amb un número(moma) Un moma equival aproximadament a 4,3 grams per metre quadrat(gramatge).Com més gran sigui el moma més grammatge té el teixit, més densitat i pes i, en dfinitiva, més qualitat.

Tipus de pintura

Aquest producte s'ha realitzat amb pintures especials per la seda i la llana. La fixació del color s'ha realitzat mitjançant la vaporització, per tant ha estat a 100 graus de temperatura constant durant més d'una hora i això permet el seu rentat amb aigua i l'exposició al sol.

Manteniment

La seda és una fibra de proteïna similar a la llana o al cabell humà i és natural que tingui algunes irregularitats. Això també és important recordar-ho a l'hora de rentar-la i utilitzar un detergent neutre, fins i tot xampú, i aigua tèbia tirant a freda. S'esbandeix bé amb aigua i s'estén pla sobre d'una tovallola. Abans de que s'evapori tota la humitat, una bona planxada el deixarà nou. Planxar millor del revés, vigilant no trepitjar les vores fetes a mà. La planxa no cal que sigui suau, contrariament del que es pensa. No guardar la seda ni en exposició constant al sol ni en bossa de plàstic on la fibra viva no pugui transpirar.

No customer comments for the moment.

Write a review

Write a review

30 Other products in the same category: